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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
05/01/2016 |
Data da última atualização: |
05/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BARBOSA-SILVA, D.; VASCONCELOS, S. WINIE.; COSTA, F. M. P.; PIFFER, J.; VIDAL, M. C. |
Afiliação: |
DENISE BARBOSA-SILVA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; S. WINIE VASCONCELOS, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; F. M. P. COSTA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JULIHERME PIFFER, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; MARIANE CARVALHO VIDAL, CNPH. |
Título: |
Rodas de diálogos: construindo a agroecologia do DF e Entorno. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE AGROCEOLOGIA, 5., 2015, La Plata. Trabajos científicos y relatos de experiencias.: la agroecología, un nuevo paradigma para redenir la investigación, la educación y la extensión para una agricultura sustentable. Memorias... La Plata: Universidad Nacional de La Plata, Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales, 2015. Código B5 403. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
V SOCLA. |
Conteúdo: |
O presente trabalho se propõe a relatar o desenvolvimento e resultados da dinâmica ?Rodas de Diálogos: Construindo a Agroecologia do DF e Entorno?, realizada no âmbito do IV Seminário de Agroecologia do Distrito Federal e Entorno, 2014, Brasília, DF. |
Palavras-Chave: |
Agroecologia. |
Thesagro: |
Café; Ecologia vegetal; Educação; Politicas públicas. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136582/1/B5-403-5-Congresso-de-agroecologia.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
18/08/2005 |
Data da última atualização: |
17/08/2018 |
Autoria: |
BASSETTO, E.; JACOMINO, A. P.; PINHEIRO, A. L. |
Afiliação: |
Eliane Bassetto, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Produção Vegetal; Angelo Pedro Jacomino, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Produção Vegetal; Ana Luiza Pinheiro, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Produção Vegetal. |
Título: |
Conservation of 'Pedro Sato' guavas under treatment with 1-methylcyclopropene. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 5, p. 433-440, maio 2005 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Conservação de goiabas ?Pedro Sato? tratadas com 1-metilciclopropeno. |
Conteúdo: |
The search for techniques that extend shelf life of guava (Psidium guajava) fruits, and reduce its postharvest losses is desirable. The objective of this work was to evaluate the effects of concentrations of competitive ethylene antagonist 1-methylcyclopropene (1-MCP) on conservation of 'Pedro Sato' guava fruits. Treatments consisted of 0, 100, 300 or 900 nL L-1 of 1-MCP for 3 hours followed by storage at 25ºC, and 10ºC with 90±5% RH. The application of 900 nL L-1 1-MCP for 3 hours was efficient in delaying loss of skin color, and in keeping fruit firmness at both storage temperatures. The 300 nL L-1 of 1-MCP concentration was efficient in delaying skin color loss only when fruits were stored at 10ºC. The effect of 1-MCP was quite significant on the reduction of rot incidence at both storage temperatures. The respiratory rate was lower in fruits treated with 300 and 900 nL L-1 of 1-MCP during storage at 25ºC. The product was efficient in delaying the ripening of fruits, and the concentration of 900 nL L-1 showed the best effect. |
Palavras-Chave: |
conservation; postharvest. |
Thesagro: |
Conservação; Pós-Colheita; Psidium Guajava; Temperatura. |
Thesaurus NAL: |
temperature. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107866/1/Conservation.pdf
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Marc: |
LEADER 01814naa a2200241 a 4500 001 1115430 005 2018-08-17 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBASSETTO, E. 245 $aConservation of 'Pedro Sato' guavas under treatment with 1-methylcyclopropene. 260 $c2005 500 $aTítulo em português: Conservação de goiabas ?Pedro Sato? tratadas com 1-metilciclopropeno. 520 $aThe search for techniques that extend shelf life of guava (Psidium guajava) fruits, and reduce its postharvest losses is desirable. The objective of this work was to evaluate the effects of concentrations of competitive ethylene antagonist 1-methylcyclopropene (1-MCP) on conservation of 'Pedro Sato' guava fruits. Treatments consisted of 0, 100, 300 or 900 nL L-1 of 1-MCP for 3 hours followed by storage at 25ºC, and 10ºC with 90±5% RH. The application of 900 nL L-1 1-MCP for 3 hours was efficient in delaying loss of skin color, and in keeping fruit firmness at both storage temperatures. The 300 nL L-1 of 1-MCP concentration was efficient in delaying skin color loss only when fruits were stored at 10ºC. The effect of 1-MCP was quite significant on the reduction of rot incidence at both storage temperatures. The respiratory rate was lower in fruits treated with 300 and 900 nL L-1 of 1-MCP during storage at 25ºC. The product was efficient in delaying the ripening of fruits, and the concentration of 900 nL L-1 showed the best effect. 650 $atemperature 650 $aConservação 650 $aPós-Colheita 650 $aPsidium Guajava 650 $aTemperatura 653 $aconservation 653 $apostharvest 700 1 $aJACOMINO, A. P. 700 1 $aPINHEIRO, A. L. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 40, n. 5, p. 433-440, maio 2005
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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